PRAKTIJK VOOR THERAPIE EN COACHING

CAROLINE LEGIERSE

 

 

 

 

 

 

 cARO

 

Coaching

Coaching is een breed begrip en de term wordt tegenwoordig veel gebruikt.  Coaching kijkt vooral naar het hier en nu en van daaruit naar de toekomst. Coaching is een prima manier om aan jezelf te werken. Mocht gaandeweg blijken dat blokkades je in de weg staan dan kan therapie een zinvolle aanvulling zijn. Eén en ander vloeit gemakkelijk in elkaar over en vormt een geheel. Bij therapie is sprake van diepere individuele verkenning in het onbewuste met als doel de blokkades helder te krijgen en op te heffen. Op het begrip therapie rust nogal een taboe, alsof het (eerst) slecht met je moet gaan voordat je 'in therapie' gaat. De praktijk wijst uit dat therapie heel effectief kan zijn om aan jezelf en je hulpvraag te werken. In feite is er weinig verschil tussen coaching en therapie. Bij coaching kijk je meer naar de toekomst en bij therapie ligt het accent op het verleden.

PERSONAL COACHING EN LIFE COACHING

Wat kan ik veranderen zodat ik mijn individuele doelen en wensen kan realiseren?  Personal Coaching en Life Coaching kan heel goed gebruikt worden voor werkgerelateerde vragen en persoonlijke ontwikkeling.

In het hier en nu wordt o.a. gekeken naar:
 Wie ben ik?

 Wat kan ik?

 Wat wil ik?

 Hoe  kan ik mijn doel bereiken?


ZWANGERSCHAPSCOACHING

Als zwangerschapscoach begeleid ik jou en eventueel je partner tijdens individuele sessies naar de bevalling.  Door gesprekken en oefeningen kun je de bevalling vol (zelf)vertrouwen tegemoet zien. Deze aanpak is uitermate geschikt wanneer je om een of andere reden extreem angstig bent.

Het is ook zeker aan te bevelen al vóórdat je zwanger bent enkele sessies te volgen om jezelf goed voor te bereiden op de komst van je kindje. Zeker als je in je jeugd het nodige hebt meegemaakt waardoor je je afvraagt of je je kindje wel goed zal kunnen begeleiden in de opvoeding.